Riis Bilglass

Bilglass

Knust frontrute eller steinsprutskade? Bruk skadeskjemaet vårt.

Oskar L. Hansen A/S tilbyr:

 

Steinsprutreparasjon

Som medlem av Riis Bilglass tilbyr vi reparasjon av steinsprutskader etter gjeldende retningslinjer. Om du får en steinsprutskade:

  1. Ta kontakt med oss så fort som mulig, helst innen få dager. Over tid vil skaden fylles igjen med fuktighet og trafikkstøv, noe som har stor betydning for resulatet av en reparasjon. I tillegg er det mindre sjanse for at ruta sprekker, så du i stedet må betale egenandel på ruteskift.
  2. Som hovedregel må omfanget av skaden vurderes først. Avhengig av hvor på ruten steinspruten befinner seg, repareres skader fra 0 til 25 mm i diameter. Om skaden er for stor, for grov, eller frontruta er slitt med mange små skader og riper, anbefaler vi heller ruteskift.
  3. Selve reparasjonen er unnagjort på en halvtime, og er kostnadsfri om du har delkasko eller kaskoforsikring på bilen. Målet med reparasjonen er å hindre skaden i å utvide seg til en lang sprekk, å skape en jevn overflate, og å gjøre skaden mindre synlig. Selve prosedyren minner mye om en rotfylling hos tannlegen: skaden bores opp, og fylles igjen under trykk. Hvor synlig skaden er etter en reparasjon er ikke mulig å forutsi, men som oftest blir det en betydelig forbedring!

 

Utskifting av bilglass

Om frontruta har fått en lengre sprekk, en grov steinsprut, eller mange små steinsprutskader, er den klar for utskifting.

  • Frontruter består av såkalt laminert glass, to lag glass som er limt sammen med en tynn plastfilm. På den måten vil glasset fortsatt holdes på plass etter en mindre skade, og vil ikke falle fra hverandre. En steinsprutskade fører bare til at det utvendige glasset sprekker, mens det innvendige fortsatt er like helt.
  • Side- og bakruter er av herdet glass, som tåler omtrent fem ganger så mye som vanlig glass. I motsetning til laminert glass, går herdet glass i tusenvis av knas når det først gir etter. En liten skade på en herdet glassrute kan bruke flere uker på å sprekke opp; dette kan plutselig skje på "mystisk vis" ved normal kjøring.

En front-, side- eller bakrute som har fått en betydelig skade, omfattes av del- eller fullkaskoforsikring. Det vil si at du kun betaler en egenandel, som for de fleste forsikringsselskaper er på kr. 2000. Riper og slitt frontrute dekkes ikke av forsikring.

"Hva gjør jeg?"

Det eneste du trenger gjøre om du har en bilglasskade, er å kontakte oss. Det kan du gjøre gjennom dette skjemaet, eller på telefon 69 18 29 76 i åpningstiden. Husk i så fall å ha registreringsnummer tilgjengelig.

Et ruteskift tar fra en til fire timer, avhengig av merke og modell. Etter at ny rute er limt inn, skal bilen stå stille i én time før utkjøring. Vanligvis går det tre-fire timer totalt før bilen kan hentes. Du velger selv om du kommer tilbake og henter bilen på slutten av dagen, eller benytter deg av vårt tilbud om lånebil ved ruteskift. Dette koster kroner 100,- for en hel dag, til dekning av bensinutgifter.

MERK: Av en frontrute kan det ofte være mange forskjellige varianter: farge, solskjermende belegg og tilbehør som regn- og lydssensorer varierer, så vær forberedt på at det kan være nødvendig å komme innom med bilen for inspeksjon.

 

Glass til andre kjøretøy

Vi leverer også glass til andre kjøretøy, som buss, lastebil og anleggsmaskiner.

  • Buss og lastebil: Behandles som bilglass. Bruk dette skjemaet, eller ring oss på telefon 69 18 29 76 i åpningstiden. Leveringstid, forsikringsvillkår og eventuell egenandel varierer.
  • Anleggsmaskiner: Kan i de fleste tilfeller tilskjæres på verksted etter mal, og monteres på stedet. Kontakt oss på telefon 69 18 29 76.

 Åpningstider

 

Glassverksted og Riis bilglass:

Mandag - fredag:
08:00 - 16:00
 
 

Rammeverksted:

Mandag - fredag:
09:00 - 16:00
Lørdag:
10:00 - 14:00
OBS: Lørdager holder vi sommerstengt 15. juni til 15. august
 
Stengt:
Påske- og pinseaften, samt 1. og 2. påske- og pinsedag.

Artikler